Käynnistämme webinaarisarjan teemana korkeakoulujen Digivision 2030 toteutumista edellyttävät muutokset lainsäädännössä ja asetuksissa sekä lainsäädännön ja asetusten tulkinnassa.

Webinaarisarjan tavoitteena on jakaa ajantasaista tietoa Digivision etenemisestä, erityisesti koskien lainsäädäntöä ja asetuksia koskevista selvityksistä ja tunnistetuista muutostarpeista. Tavoitteena on myös kuulla korkeakoulujen näkemyksiä näihin teemoihin ja sopia yhteisistä tavoista, joilla edistää tarvittavia muutoksia ja yhteistä laintulkintaa. Osana webinaarisarjaa kehitetään myös tapoja osallistaa korkeakouluja lainsäädäntöä ja asetuksia koskevaan yhteiseen työskentelyyn ja luodaan verkostoja, joita voidaan hyödyntää tämän työn edistämisessä.

Kun Digivisio tarkentuu kohti konkreettisia ratkaisuja ja palveluja, täytyy niitä arvioida jatkuvasti myös lainsäädännön näkökulmasta. Hankkeen ja korkeakoulujen on yhdessä pidettävä huoli siitä, että oppijan oikeudet toteutuvat ja että toisaalta korkeakouluille syntyvät uudet prosessit ja tekemisen tavat ovat lainmukaisia ja että korkeakoulut tulkitsevat lakeja ja asetuksia yhdenmukaisesti.

Webinaarisarja käynnistetään 6.10 klo 8.30-10 alkavassa kick off -webinaarissa. Linkki webinaariin: https://cscfi.zoom.us/j/67537343961

Webinaarit ovat avoimia ja maksuttomia. Webinaarit tallennetaan.

Webinaarin kohderyhmä: tietosuojavastaavat, juristit, opintohallinnon edustajat ja muut aihepiiristä kiinnostuneet.

Webiaarisarjan kick-off  6.10.2021 klo 8.30 – 10.00 ohjelma:  Lainsäädäntö korkeakoulujen yhteistyön mahdollistajana