Uutinen

Yhdessä kohti oppimisen tulevaisuutta – Digivisio kiertueella korkeakouluissa 

Digivisio 2030 on suomalaisten korkeakoulujen yhteinen ponnistus kohti oppimisen tulevaisuutta. Hankkeen ensimmäiset puolitoista vuotta ovat edenneet hanketoiminnan käynnistämisestä siihen pisteeseen, että ensimmäisiä Digivisiossa kehitettäviä palveluja ryhdytään konkreettisesti rakentamaan.

Vaikka Digivisio-työtä on tehty jo tovi, hanke ei välttämättä ole kaikille korkeakouluyhteisössä kovin tuttu. Digivisio 2030 on saattanut näyttää esimerkiksi opetus- ja tutkimustyötä tekevän näkökulmasta etäiseltä ja ehkä hankkeen tuomia uudistuksia on ollut vielä vaikeaa hahmottaa. Tämän vuoksi käynnistämme yhdessä korkeakoulujen kanssa roadshow-sarjan, jossa kierrämme lähes kaikki 38 korkeakoulua vuoropuhelun ja tutustumisen merkeissä.

”Sen sijaan, että seuraisimme vierestä, kun maailma menee ohi, korkeakoulut ovat ryhtyneet aktiivisesti itse rakentamaan oppimisen tulevaisuutta. Digivision tavoitteiden kannalta on olennaista, että hanke ei jää korkeakouluyhteisöissä kenellekään etäiseksi, vaan Digivisio koetaan omaksi ja nähdään mahdollisuutena luoda uutta. Digivisio tulee käynnistämään monenlaisia muutoksia korkeakoulujen arjessa ja kaikkien mukaan ottaminen on tärkeää”, roadshow-suunnittelussa mukana ollut hankepäällikkö Jonna Piiroinen summaa. 

Syksyllä alkavan radshow-kiertueen tavoitteena on lisätä tietoisuutta hankkeen tavoitteista ja suunnitelmista korkeakouluyhteisöissä sekä tarjota tilaisuuksia keskustelulle ja vuoropuhelulle. Tilaisuuksissa käsitellään laajasti Digivision tavoitteita, tulevaisuudenkuvaa sekä hankkeessa kehitettäviä palveluita. Tilaisuuksia pidetään sekä etänä että lähitoteutuksena.

Syksyn aikataulu Digivisio 2030 roadshow’lle:

11.8. Tampereen ammattikorkeakoulu

18.8. Jyväskylän ammattikorkeakoulu

16.8. Arcada Yrkeshögskolan

19.8. Novia

22.8. Karelia ammattikorkeakoulu

26.8. Taideyliopisto

6.9. Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto

7.9. Satakunnan ammattikorkeakoulu

16.9. Metropolia ammattikorkeakoulu

19.9. Haaga-Helia

20.9. Kajaanin Ammattikorkeakoulu

26.9. Seinäjoen ammattikorkeakoulu

28.9. Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto

6.10. Diakonia ammattikorkeakoulu

7.10. Humanistinen ammattikorkeakoulu

10.10. Tampereen yliopisto

12.10. Laurea ammattikorkeakoulu

13.10. Högskolan på Åland

13.10. Åbo Akademi

24.10. Aalto-yliopisto

26.10. Jyväskylän yliopisto

1.11. Svenska Handelshögskolan

3.11. Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopiston

(Aikataulu voi muuttua. Seuraa korkeakoulun omaa tiedotusta aiheesta.)

Lisätietoja

Roadshow-järjestelyissä ota yhteyttä hanketoimistoon

digivisio@csc.fi