Opin.fi-palvelun kehitys

Palvelu rakentuu vaiheittain

Opin.fi-palvelun kehityspolku muodostuu teknisistä osajulkaisuista. Jokainen osajulkaisu on jatkoa aiemmin valmistuneelle: aiemmat ominaisuudet säilyvät, mutta uusi versio tuo aina tullessaan uusia toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia.

Palvelu on vielä kehitysvaiheessa. Ensimmäiset korkeakoulut ja oppijat pääsevät käyttämään palvelua vuoden 2024 aikana beta-vaiheessa. Lanseeraus ajoittuu vuoteen 2025, mutta palvelu kehitystä jatketaan myös tämän jälkeen.

Tutustu aikajanaan alla:

Tutustu tarkempaan tiekarttaan:

Beta-vaihe käynnistyy syksyllä 2024

Opin.fi-palvelun käyttöönotto tehdään vaiheittain. Ensimmäiset kahdeksan korkeakoulua pääsevät ottamaan palvelun käyttöön syksyn 2024 aikana, jonka jälkeen palveluun pääsevät myös ensimmäiset oppijat.

Tästä käynnistyy niin sanottu beta-vaihe, jossa kerätään käyttökokemuksia niin oppijoilta kuin korkeakouluilta. Palvelu on tässä kohtaa vielä keskeneräinen beta-versio, joka ei sisällä kaikkia ominaisuuksia, jotka valmistuvat vasta palvelun varsinaiseen lanseeraukseen vuoden 2025 aikana. Opin.fi ei ole vielä myöskään avoimesti verkossa kaikkien käytettävissä, vaan pääsyä palveluun rajataan.

Varsinainen lanseerattava versio Opin.fi-palvelusta viimeistellään beta-vaiheessa opitun perusteella.