Digivisio 2030 -hankkeen pitkän aikavälin tavoitteet ulottuvat vuoteen 2030. Miten hankkeen edistymistä seurataan? Tutustu hankkeen tavoitteisiin ja seurantaan!
Digivisio 2030 –hanke on kaikkien 38 suomalaisen korkeakoulun yhteinen hanke, jonka tavoitteena on muodostaa vuoteen 2030 mennessä:
joka
- mahdollistaa digitaalisten palveluiden yhteensopivuuden korkeakoulujen välillä,
- tarjoaa oppijan ”minun tietoni” -palvelun, ja integroi oppijan opinto- ja urapolkuun osaamisen kertymisen ennen ja jälkeen korkeakoulun ja
- tehostaa toimijoiden tietohallintojen yhteensopivuutta ja madaltaa kynnystä hyödyntää kansallisia ratkaisuja.
joka
- tukee opintoja ja opiskelijoiden hyvinvointia ajasta ja paikasta riippumatta ja saavutettavasti,
- tuo tekoälyratkaisut ohjauksen apuvälineeksi ja
- nostaa oppijan hyöty kehittämisen keskiöön.
jotta
- saamme kansallisen digitaalisen palvelualustan käyttöön otetuksi,
- digitalisoimme opintohallinnon prosesseja sekä korkeakouluihin hakeutumista,
- tuemme korkeakoulujen kehittymistä tiedolla johdetuiksi avoimiksi yhteisöiksi sekä
- tuomme datan yksilön ja yhteiskunnan käyttöön.
Digivisio 2030 hankesuunnitelma hyväksyttiin korkeakoulujen yhteisessä yleiskokouksessa syksyllä 2021. Tutustu hankesuunnitelmaan (pdf).
Tutustu hankkeen tiekarttaan, joka ulottuu vuoteen 2024 asti (pdf).
Korkeakoulut ohjaavat Digivisio-työtä
Yleiskokous, joka koostuu kaikista korkeakoulujen edustajista, on hankkeen ylin päätöksentekijä.
Ohjausryhmä ohjaa hankkeen operatiivista toimintaa yleiskokouksen linjausten mukaisesti. Korkeakoulut ovat valinneet keskuudestaan edustajat hankkeen ohjausryhmään.
Hanketoimisto vastaa hankkeen käytännön toteutuksesta. Käytännön kehitystyötä ohjaavat korkeakoulujen eli yleiskokouksen ja ohjausryhmän kanssa vahvistetut tavoitteet ja tiekartat.
Yleiskokous hyväksyy vuosittain hankkeelle vuosisuunnitelman ja budjetin. Näiden puitteissa ohjausryhmä johtaa hanketoimiston operatiivista työtä. Hanketoimisto edistää hankkeen tavoitteitta SAFe-viitekehyksen eli ketterän kehittämistyön kautta.
Vuodesta 2022 lähtien hanketoimiston työskentely rytmittyy neljännesvuosittain: jokaiselle kvartaalille eli inkrementille asetetaan omat tavoitteet ja niiden toteutumista arvioidaan jokaisen inkrementin päätteeksi demossa.
Vuoden 2022 aikana tavoitteena on muun muassa aloittaa Digivision palveluiden ketterä toteutus, käynnistää muutosjohtamisen tuen ohjelma korkeakouluissa sekä työstää yhteistä digipedagogiikan tulevaisuudenkuvaa.
Tutustu vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan ja tavoitteisiin: toimintasuunnitelma 2022 (pdf).
Ensimmäinen inkrementti Q 1/2022
Vuoden 2022 ensimmäinen inkrementti päättyi maaliskuussa. Inkrementin aikana Digivision ensimmäisen palvelun, jatkuvan ja joustavan oppimisen tarjottimen suunnitelmat etenivät ja tarkentuivat, käyttäjäfoorumin työ käynnistyi ja ensimmäiset pilottikorkeakoulut valittiin. Tutustu ensimmäisen inkrementin tuloksiin (pdf).
Toinen inkrementti Q 2/2022
Vuoden 2022 toinen inkrementti päättyi kesäkuussa. Inkrementin aikana Digivisio-hankkeessa työstettiin digipedagogista visiota, valmisteltiin muutosjohtamisen tuen ohjelmaa ja jatkuvan ja joustavan oppimisen tarjottimen ensimmäisen teknisen osajulkaisun suunnitelmat avattiin korkeakouluille kommentoitavaksi. Tutustu toisen inkrementin tuloksiin (pdf).
Katso demo-webinaarin tallenne.
Vuoden 2021 aikana hanketoimiston työskentely pääsi vauhtiin ja sen koko kasvoi. Alkuvuodesta 2021 kaikki korkeakoulut allekirjoittivat osallistumissopimuksen ja kaikki työpaketit pääsivät aloittamaan toimintansa. Tutustu vuoden 2021 raporttiin (pdf).
Uutisia vuodelta 2021
Tilaa hankkeen uutiskirje ja saat tuoreimmat tiedot hankkeen etenemisestä suoraan sähköpostiisi!
Lisätietoja
Hankkeen etenemistä koskevissa kysymyksissä ota yhteys hanketoimistoon
digivisio@csc.fi