Vilho Kolehmainen

Vastaan kokonaisuudesta, johon kuuluu ohjelmistokehitys, it-palveluhallinta, tietoturva ja kokonaisarkkitehtuuri. Toimin ARKKI-ryhmän esihenkilönä. 

Olen työskennellyt yli 25 vuotta koulutustoimialan toiminnan ja tietojärjestelmien kehittämisen parissa (Helsingin yliopisto, Opetushallitus ja Metropolia ammattikorkeakoulu). Työskentelin osan ajasta myös yksityisellä sektorilla erilasissa asiantuntija- ja johtotehtävissä, kuitenkin niin että asiakaskuntani oli aina pääosin koulutustoimialalta. Työtehtäväni koulutustoimialalla ovat pääosin liittyneet projektijohtamiseen, mutta viime vuosina myös kokonaisarkkitehtuuriin. Siirryinkin tähän nykyiseen tehtävääni Metropoliasta, jossa vastasin kokonaisarkkitehtuuripalvelusta.  

Työssäni innostaa eniten mahdollisuus vaikuttaa korkeakoulujen digitaaliseen transformaatioon sekä ratkaisujen yhtenäistämiseen korkeakoulujen, oppijan ja veronmaksajan hyödyksi. Mielekkäin osa-alue työssäni on olla mukana kansallisissa työryhmissä ja keskusteluissa eri sidosryhmien kanssa, koska siinä voin osaltani vaikuttaa toiminnan ja sitä tukevien tietojärjestelmien yhtenäistämiseen sekä hyödyntää parhaiten aiemmin hankittua osaamistani. 

Olen nykyisin vastuussa myös kokonaisuuksista, jotka olen aiemmin saanut liiketoiminta- /projektijohtamisen tueksi palveluna muilta toimijoilta. Erityisesti IT-palvelunhallinnan, tietoturvan  ja tietyiltä osin myös ohjelmistokehityksen osalta onkin lähiaikoina tiedossa paljon osaamisen syventämistä.  

Yhteystiedot
Vilho Kolehmainen

Hankepäällikkö

Arkkitehtuuri ja toimintaympäristö
vilho.kolehmainen@csc.fi
+358 50 3812966