Utveckling av tjänsten Opin.fi

Tjänsten byggs upp stegvis

Utvecklingsbanan för Opin.fi består av tekniska delpublikationer. Varje version är en fortsättning på en tidigare version: de tidigare funktionerna behålls, men den nya versionen innehåller alltid nya funktionaliteter och egenskaper.

Tjänsten är fortfarande under utveckling. De första högskolorna och lärande kommer att kunna använda tjänsten i en betaversion under år 2024. Lanseringen sker år 2025, men tjänsten kommer att fortsätta att utvecklas även efter detta datum.

Se tidslinjen nedan:

Mer information finns i färdplanen:

Betafasen startar hösten 2024 

Opin.fi kommer att införas stegvis. De första åtta högskolorna kommer att kunna införa tjänsten under hösten 2024, varefter de första lärande får också tillgång till tjänsten.

Detta är starten på den så kallade betafasen som samlar in användarupplevelser från både de lärande och högskolorna. I nuläget är tjänsten fortfarande i en ofullständig betafas och innehåller inte alla de egenskaper som kommer att vara klara för den faktiska lanseringen av tjänsten under år 2025. Opin.fi är inte heller ännu öppet tillgänglig för alla på nätet utan tillgången till tjänsten är begränsad.

Den faktiska lanseringsversionen av tjänsten Opin.fi kommer att färdigställas på grundval av de kunskaper som erhållits under betafasen.