Matti Riihimäki

Tehtävänimikkeeni on kokonaisarkkitehti ja siitä johdettuna vastuualueeni on kokonaisarkkitehtuuri, -työ ja -menetelmät. Tehtävänäni on siis tukea Digivision tavoitteiden toteutumista kokonaisarkkitehtuurin tarjoamien menetelmien avulla.

Olen tehnyt IT-hommia noin 30 vuotta. Työnimikkeitä ovat olleet mm. ohjelmistokehittäjä, projektipäällikkö, tuotepäällikkö, markkinointipäällikkö, kehityspäällikkö, osastopäällikkö ja niin edelleen. Työkokemusta minulle on kertynyt erilaisista startupeista isoihin organisaatioihin. Olin mm. perustamassa DNA:ta ja vastasin sen projektitoiminnasta ja projektihallinnasta. Korkeakoulujen maailma on tuttu noin 10 vuoden työstä Aalto-yliopistossa.

Minusta Digivisio on kiinnostava hanke monesta eri näkökulmasta. Digivisiossa fokus on uusien palvelujen kehityksessä. Hanke on niin pieni, että sen holistinen ymmärtäminen on mahdollista ja samalla se on riittävän iso, mikä mahdollistaa riittävän kunnianhimoisten palvelujen kehittämisen.

Joka viikko opin uusia asioita, esimerkiksi miten nykyaikainen ohjelmistokehitysympäristö rakennetaan, miten digipedagogiikka tarjoaa uusia näkökulmia palvelukehitykseen tai miten osaamisen kehittäminen näyttäytyy työ- ja elinkeinoministeriön näkökulmasta.

Yhteystiedot
Matti Riihimäki

Kokonaisarkkitehti

Arkkitehtuuri ja toimintaympäristö
matti.riihimaki@csc.fi
+358 50 448 3495