Matti Riihimäki

Min arbetstitel är övergripande arkitekt och mitt ansvarsområde är övergripande arkitektur, arbete och metoder. Min roll är därför att stödja förverkligandet av Digivisios mål med hjälp av de metoder som den övergripande arkitekturen erbjuder.

Jag har arbetat med IT i ungefär 30 år. Jobbtitlarna har varit mjukvaruutvecklare, projektchef, produktchef, marknadschef, utvecklingschef, avdelningschef och så vidare. Min arbetslivserfarenhet har sträckt sig från nystartade företag till stora organisationer. Jag var till exempel med och grundade DNA där jag ansvarade för projektverksamhet och projektledning. Jag är bekant med högskolevärlden från cirka 10 år vid Aalto-universitetet.

Jag tycker att Digivisio är ett intressant projekt ur många olika synvinklar. Digivisio fokuserar på utveckling av nya tjänster. Projektet är tillräckligt litet för att möjliggöra en helhetsförståelse av projektet och samtidigt tillräckligt stort för att möjliggöra utvecklingen av tillräckligt ambitiösa tjänster.

Varje vecka lär jag mig nya saker, t. ex. hur man bygger en modern mjukvaruutvecklingsmiljö, hur digital pedagogik erbjuder nya perspektiv på tjänsteutveckling eller hur kompetensutveckling ses ur arbets- och näringsministeriets perspektiv.

Kontaktuppgifter
Matti Riihimäki

Helhetsarkitekt

Arkitektur, tekniska lösningar och datasäkerhet
matti.riihimaki@csc.fi
+358 50 448 3495