De långsiktiga målen för Digivisio 2030-projektet sträcker sig till år 2030. Hur kommer framstegen i projektet att följas upp? Bekanta dig med projektmålen och uppföljningen!
Projektet Digivisio 2030 är ett gemensamt projekt för alla 38 finländska högskolor och dess mål t. o. m. år 2030 är:
som
- möjliggör kompatibilitet av digitala tjänster mellan högskolorna,
- erbjuder den lärandes ”mina data” -tjänst och integrerar ackumuleringen av färdigheter i den lärandes studie- och karriärväg före och efter högskolan samt
- förbättrar kompatibiliteten hos operatörernas informationshantering och sänker tröskeln för att utnyttja nationella lösningar.
som
- stödjer studierna och de lärandes välbefinnande tids- och platsobundet och tillgängligt,
- ger AI-lösningar som ett verktyg för vägledning samt
- sätter de lärandes nytta i centrum för utvecklingen.
så att vi
- kan lansera en nationell plattform för digitala tjänster,
- digitaliserar processerna för studieadministration och ansökan till högskolor,
- stödjer högskolornas utveckling till kunskapsdrivna öppna gemenskap samt
- gör data tillgängliga för individen och samhället.
Projektplanen för Digivisio 2030 godkändes av högskolornas gemensamma generalmöte hösten 2021. Bekanta dig med projektplanen (på finska).
Bekanta dig med projektets färdplan som sträcker sig till år 2024 (på finska).
Högskolorna styr Digivisio-arbetet
Generalmötet, som består av representanter för alla högskolor, är projektets främsta beslutsfattare.
Styrgruppen styr projektets operativa verksamhet i enlighet med generalmötets riktlinjer. Högskolorna har valt ut sina representanter till projektets styrgrupp.
Projektbyrån ansvarar för det praktiska genomförandet. Det praktiska utvecklingsarbetet styrs av mål och färdplaner som upprättats med högskolorna d.v.s. generalmötet och styrgruppen.
Generalmötet godkänner årligen en årsplan och budget för projektet. Inom ramen för detta leder styrgruppen projektbyråns operativa arbete. Projektbyrån främjar målen för projektet genom SAFe-ramverket d.v.s. agilt utvecklingsarbete.
Från och med år 2022 kommer projektbyråns arbete att vara rytmiskt på kvartalsbasis: separata mål kommer att fastställas för varje kvartal eller så kommer deras genomförande att utvärderas i en demo i slutet av varje inkrement.
Under år 2022 är syftet med projektet bl. a. att inleda den agila implementeringen av Digivisios tjänster, att lansera ett stödprogram för förändringsledning vid högskolorna samt att arbeta med en gemensam digipedagogisk vision för framtiden.
Bekanta dig med handlingsplanen och målen för år 2022 (på finska).
Första inkrementet
Det första inkrementet av år 2022 avslutades i mars. Under inkrementet utvecklades och förfinades planerna för Digivisios första tjänst, en kontinuerlig och flexibel bricka för lärande. Arbetet med användarforumet började och de första högskolorna för pilotprojekten valdes ut.
Bekanta dig med resultaten av det första inkrementet (på finska).
Under år 2021 tog projektbyråns arbete fart och den växte i storlek. I början av år 2021 skrev alla högskolor under deltagaravtalet och alla arbetspaket inledde sin verksamhet. Bekanta dig med årsrapporten för år 2021 (på finska).
Nyheter från år 2021

Högskolornas projekt Digivisio 2030 inleds

Ny styrgrupp utsedd för projektet Digivisio 2030

Prenumerera på projektets nyhetsbrev och du får de allra nyaste uppgifterna om framstegen i projektet direkt i din e-post!
Mera information
Vänligen kontakta projektbyrån med alla frågor angående projektets framsteg
digivisio@csc.fi